Maroucha illustreerde het kinderboek 'De olifant met de roze billen', het eerste boek uit De Droomdieren-Rijk-serie van Suzan van Velthoven, Uitgeverij Bijzonder.


''Dit boek gaat over een heel speciale inwoner van Droomdieren-Rijk: de olifant met de roze billen. Hij is anders dan alle andere olifanten en dat vindt hij niet altijd leuk. Hij is nog nooit in een kinderdroom geweest en alle andere dieren in Droomdieren-Rijk wel.

Zou dat aan zijn roze billen liggen? Hij wil heel graag met kinderen spelen in hun dromen. Wat moet hij nou doen? Zichzelf aanpassen? Of toch vertrouwen op een goede afloop?

‘De olifant met de roze billen’ geeft kinderen inzicht in hoe het voelt om anders te zijn dan anderen. Maar het vertelt vooral ook dat het helemaal niet erg is om anders te zijn. Want het zijn juist de verschillen die jou maken tot wie of wat jij bent: jezelf.''

'De olifant met de roze billen' werd als hardcover in april 2022 uitgebracht door Uitgeverij Bijzonder. 

TOTAALPAKKET | Naast het verzorgen van de illustraties in 'De olifant met de roze billen', ontwierp ik bijpassende stickers en flyers voor Uitgeverij Bijzonder, afgestemd op de huisstijl van Uitgeverij Bijzonder. Voor het eerste Droomdieren-Rijk Doeboek creërde ik, naast de bestaande illustraties uit het bijbehorende boek, onder meer kleurplaten, een kleuren-op-nummer plaat en deurhanger. In december 2022 volgde het 'Bijzondere Droomlichtje'' als gratis download op de website van Uitgeverij Bijzonder.